Praktik i udlandet - PIU


Drømmer du også om at opleve verden omkring dig? Efter endt uddannelse på Handelsgymnasiet kan du vælge at tage overbygningen på en erhvervsuddannelse – dvs. 2 års praktik i en virksomhed - i udlandet. Det er helt op til dig selv, hvor i verden, du gerne vil hen, hvis du selv etablerer kontakten til praktikstedet. Skolen kan hjælpe dig med at finde praktikpladser i Tyskland og England. 

Ved at tage et praktikophold i udlandet (PIU-ophold) styrker du både dine internationale, faglige og personlige kvalifikationer – og samtidig får du en oplevelse for livet. Du lærer om andre kulturer, møder nye mennesker og du træner din sproglige kunnen.

Det at kombinere din uddannelse med et praktikophold i udlandet, kan være et afgørende forspring i konkurrencen om de mest spændende stillinger, når du er færdiguddannet. Langt de fleste virksomheder er internationalt orienterede. Det betyder, at virksomhederne ønsker medarbejdere, der kan begå sig på fremmedsprog, og som har prøvet at arbejde og opholde sig i et andet land.

Praktik i udlandet organiseres via den såkaldte PIU-ordning, og kan bruges på 2 forskellige måder – enten helt uden praktikplads i Danmark (dvs. hele praktikopholdet foregår i en udenlandsk virksomhed) eller med en dansk praktikplads, der udstationerer dig i udlandet. 

Du kan få økonomisk hjælp til praktikophold i udlandet. Uddannelsens faglige niveau skal være det samme som i en dansk virksomhed. Tager du af sted med PIU-ordningen får du merit for din praktik i udlandet – dit ophold bliver altså godkendt som en del af din danske uddannelse. Handelsgymnasiet Aalborg hjælper dig gerne med alle de praktiske ting med bl.a. at søge om tilskud til rejser, flytning, bolig osv.

Læs mere om PIU-ordningen her >>

PIU-koordinator - HHX
Ulla Carlsen
Lektor og PIU-koordinator
Erhvervsret
Aalborg Handelsskole  |  Strandvejen 25  |  9100 Aalborg  |  Telefon 9936 4600  |  EAN 5798 0005 54375  |  ah@ah.dk