Fem elever fra HHX vandt Nordjyske Nyskabere 2017

7. december 2017

Med kreativitet, nytænkning og en god forretningsplan vandt fem elever fra Handelsgymnasiet Aalborg i går Nordjyske Nyskabere 2017. Ud af i alt 40 hold sikrede de fem elever sig førstepladsen med deres produkt, der bruger ny teknologi i form af ansigtsgenkendelse. Produktet er tiltænkt landets plejehjem, hvor personalet kan få en besked, hvis en beboer forlader området. De fem vinderelever er Frederik Borksted Jensen, Masih Molavyzada, Patrick Mannoni, Thor Toft Sørensen og Stig Nørgaard Lassen.

Som en del af innovationskonkurrencen Nordjyske Nyskabere har de fem elever sammen lavet virksomheden Salus. Eleverne har udviklet en kundetilpasset løsning, der skal skabe tryghed og sikkerhed for de demente og for deres pårørende på de danske plejehjem - uden at bruge ekstra ressourcer fra personalet.

Konkret består deres produkt af en trygheds- og sikkerhedsskabende løsning ved at opsætte kameraer, hvori der er installeret software til ansigtsgenkendelse. Kameraerne opsættes på strategiske steder på plejehjemmet. Kameraerne scanner de dementes ansigter, når de nærmer sig udgangen eller forlader plejehjemmet. De ansatte på plejehjemmet vil straks få en besked på deres ’device’ med navnet på den demente og position. Dette vil forhindre problemet med demente, som pludselig forlader plejehjemmet. Plejehjemmets personale vil i højere grad kunne udføre deres almindelige arbejdsopgaver med beboerne uden ofte at skulle holde øje med den demente. Nu får de en advisering, når den demente kræver særlig opmærksomhed.

Om Nordjyske Nyskabere

Nordjyske Nyskabere er en innovationskonkurrence for unge på alle de nordjyske ungdomsuddannelser. Konkurrencen strækker sig over et længere forløb, hvor deltagerne opfordres og klædes på til at tænke innovativt, kreativt og entreprenant i forhold til at få nye ideer og udvikle videre herpå. Det er Regionsrådet i Nordjylland, der står bag konkurrencen, som har eksisteret siden 2012.

Fotos i galleri: mortenhh.dkBilledgalleri
Aalborg Handelsskole  |  Strandvejen 25  |  9100 Aalborg  |  Telefon 9936 4600  |  EAN 5798 0005 54375  |  ah@ah.dk