Kaffeeventyr kåret til den bedste forretningsidé

8. april 2017

Søren Lund Sørensen fra 3.U på Handelsgymnasiet Aalborg fik forleden prisen for den bedste forretningsidé, da Handelsgymnasiet Aalborg dannede rammen om et nyt arrangement med navnet Iværk AH. Her blev fire iværksættervirksomheder – alle etableret af nuværende elever fra Handelsgymnasiet – bedømt af fem erfarne erhvervsfolk bestående af tidligere elever fra Handelsgymnasiet Aalborg.

Søren Lund Sørensen kunne med en flot præsentation løbe med 1. præmien på bl.a. 3.000 kr. Søren har opstartet hele to virksomheder: Absolut Kaffe og Absolut Robot. Her sælger han alt lige fra kaffe og filtre til udstyr og tilbehør til husholdningsrobotter. Søren bruger det meste af sin tid på at skaffe de bedste priser fra de bedste leverandører og har derfor mulighed for at sælge sine produkter billigere end mange af konkurrenterne.

Til arrangementet Iværk AH fik de fire iværksættere på skift mulighed for at præsentere deres virksomhed – først via en kort film og efterfølgende med et oplæg. Herefter fik dommerne mulighed for at stille uddybende spørgsmål og kommentere på virksomhedernes forretningsgrundlag. Til de bedste forretningsidéer var der sat både præmier, kontanter og konsulentydelser på højkant. Flere af dommerne havde således sponsoreret præmier i forbindelse med arrangementet.

Andenpladsen gik til nichevirksomheden Powderstore.dk, der er startet af Johan Toft-Nielsen og Martin Weinkouff, og som sælger freeride skiudstyr og beklædning. Tredjepladsen gik til Victoria Wessberg, der selv designer og syr custom-made tøj. Kunderne skaffes hovedsagligt via sociale medier. Og endelig gik fjerdepladsen til Frederik Jensen med virksomheden Vendio, der har specialiseret sig i digital markedsføring.

Arrangementet var en stor succes og blev gennemført i samarbejde med Handelsgymnasiets egen støtteforening Mercur, skolens iværksættertilbud Business Lift Off og Aalborg Handelsgymnasium.Aalborg Handelsskole  |  Strandvejen 25  |  9100 Aalborg  |  Telefon 9936 4600  |  EAN 5798 0005 54375  |  ah@ah.dk