Om Handelsgymnasiet Aalborg


Handelsgymnasiet Aalborg (HHX) er en del af Aalborg Handelsskole og består af to forskellige afdelinger, der er placeret i henholdsvis Saxogade og i Turøgade. Til sammen går der ca. 1650 elever fordelt på 65 klasser. Samtidig er der tilknyttet ca. 135  lærere til at varetage undervisningen. Mange af disse har en baggrund i en kandidateksamen og erhvervserfaring fra forskellige virksomheder. 

De to afdelinger - Saxogade og Turøgade

Du finder Handelsgymnasiet Aalborg på to forskellige adresser – henholdsvis i Saxogade og i Turøgade, der hver har sit helt eget miljø og atmosfære.


Handelsgymnasiet i Saxogade
Handelsgymnasiet i Saxogade ligger midt i Aalborg Vestby - meget centralt i forhold til midtbyen og det pulserende byliv med butikker, sportsbegivenheder, koncerter etc. Skolens bygninger er opført i 1957, men gennemgik en gennemgribende renovering i både 1999 og 2011. Skolen har et moderne og åbent læringsmiljø med lyse og indbydende lokaler.

Det er nemt at komme til og fra skolen med offentlige transportmidler. Bus nr. 16 kører lige til døren, og der er 5 minutters gang til nærbanestationen ”Vestbyen”. 


Handelsgymnasiet i Turøgade
Handelsgymnasiet i Turøgade ligger i Øgade-kvarteret lidt øst for Aalborg Centrum. Gymnasiet ligger tæt på Aalborgs nye kulturcentrum, hvor man finder caféer, Tivoli Karolinelund, butikscenteret Friis og kulturhuset Nordkraft. Skolen har til huse i historiske bygninger, men er løbende blevet istandsat og tilbyder nu eleverne moderne lokaler og et indbydende læringsmiljø.

Fra skolen er der adgang til en række offentlige transportmidler, der går lige til døren.

Selv om afdelingerne er placeret to forskellige steder i Aalborg, findes der på skolen en overordnet ledelse for Handelsgymnasiet. Det betyder en samlet strategi og overordnet vision, der er med til at sikre en høj kvalitet af undervisningen. For at sikre sammenhæng og overskuelighed for eleverne, er lærerne desuden inddelt i teams omkring hver klasse. På den måde kan lærerne tilrettelægge de faglige, tværfaglige og sociale aktiviteter, så undervisningen tilpasses hinanden. 

Aalborg Handelsskole  |  Strandvejen 25  |  9100 Aalborg  |  Telefon 9936 4600  |  EAN 5798 0005 54375  |  ah@ah.dk