Økonomispil - Tour de Economy


Tour de Economy er et virksomhedsspil, hvor man på en sjov og anderledes måde lærer om økonomi. Gennem spillet opnår eleverne en overordnet forståelse for fagbegreber inden for økonomi - herunder bl.a. omsætning, vareforbrug, bruttofortjeneste, varedebitorer mv.

I spillet inddeles eleverne i grupper på 3-6 personer (op til 6 grupper). Her skal de samarbejde om at drive en nystartet virksomhed, der forhandler cykler. Deltagerne i gruppen udgør virksomhedens ledelse, og de skal sammen træffe beslutninger om alt lige fra indkøb og lagerstyring til markedsføring og salg.

Spillets instruktør fungerer som virksomhedens omverden, der består af leverandører, kunder, bank og offentlige myndigheder. De øvrige grupper er virksomhedens konkurrenter.

Spillet omfatter tre spilleår, hvor det første år er et prøveår. Her lærer alle grupper spillet at kende, og derefter driver grupperne selv deres virksomheder i de efterfølgende 2 år. Hvert år afsluttes med en regnskabsaflæggelse.

Pædagogiske overvejelser

Formålet med spillet er at give deltagerne et overordnet overblik over de økonomiske sammenhænge i en handelsvirksomhed, herunder resultatopgørelse, balance og likviditet.

Vi spiller Tour de Economy med vores egne 1. g’ere i en forlænget version med et større beslutningsomfang. Erfaringerne herfra viser, at eleverne bliver meget engagerede i spillet, og samtidig får de et godt fagligt udbytte.

Målgruppe

For 8., 9. og 10. klasse

Forløbets varighed

Spillet varer ca. 6 timer

Sted

Spillet kan spilles på egen skole eller hos Handelsgymnasiet Aalborg i Turøgade eller Saxogade.

Kontaktpersoner

Turøgade
Lektor Susanne Madsen
E-mail: sma@ah.dk
Mobilnummer: 2527 0533
 
Saxogade
Adjunkt Morten Wad Rasmussen
E-mail: mwr@ah.dk
Mobilnummer: 2568 0754
Susanne Madsen Lektor
Morten Wad Rasmussen Adjunkt
Aalborg Handelsskole  |  Strandvejen 25  |  9100 Aalborg  |  Telefon 9936 4600  |  EAN 5798 0005 54375  |  ah@ah.dk