Novozymes-besøg


Eleverne Camilla Bak og Lars Horsbøl Sørensen fra Handelsgymnasiet Aalborg i Turøgade (2011/2014) var i begyndelsen af februar 2013 til møde hos Novozymes i det store Novo-område i Bagsværd. De to talentfulde elever havde i samarbejde med to medstuderende arbejdet med et enzymindeholdende plaster, der kan erstatte de smertefulde laserbehandlinger ved fjernelse af tatoveringer. Camilla og Lars fremlagde ideen for en gruppe forskere fra Novozymes Innovation Office, her iblandt Novozymes innovationsdirektør Henriette Draborg (R&D Director at Novozymes). Novozymes var meget positive overfor ideen og de to elever fik nye spørgsmål og en kæmpe oplevelse med hjem til gruppen, som de kunne arbejde videre med. Camilla og Lars gjorde stort indtryk, hvorfor Novozymes lavet et tweet omkring besøget på deres Twitter-profil.

Nær sommeren 2013 vandt TEP (gruppens virksomhed) Young Enterprises innovationspris for årets mest innovative til landsmesterskaberne i innovation i Odense. Ydermere opnåede gruppen 2. pladsen i finalen ved Nordjyske Nyskabere, hvor dommerne fortalte, at gruppen måtte nøjes med andenpladsen, idet produktets håndgribelighed lå flere år ud i fremtiden.

Gruppen arbejder ikke længere med ideen, men fik bekræftet af Novozymes, at det kunne lade sig gøre at udvikle produktet, hvis man investerede nok tid og kapital i projektet og overvandt eventuelle barriere mht. kroppens hud og sammenspillet med enzymer.

Handelsgymnasiet Aalborg støttede gruppen fagligt, mens støtteforeningen Mercur betalte transporten for turen til og fra København. 

Aalborg Handelsskole  |  Strandvejen 25  |  9100 Aalborg  |  Telefon 9936 4600  |  EAN 5798 0005 54375  |  ah@ah.dk