Erasmus+ på HHX


På Aalborg Handelsgymnasium deltager vores internationale klasser i Erasmus+ programmet. Det betyder, at klasserne er på mobilitetsophold i 3 uger i 2.g til et europæisk land, hvor eleverne modtager undervisning i 2 uger og er i praktik i en virksomhed i en uge.
 
Eleverne bliver sprogtestet inden og efter forløbet efter CEFR (Common European Framework of Reference for Languages). Eleverne får på den baggrund adgang til et sprogbevis, online sprog-support og et stort europæisk netværk. Efter endt ophold modtager eleverne i de internationale klasser et Europass – et mobilitetsbevis. Et europæisk godkendt bevis, der indeholder oplysninger om den viden og de færdigheder, der er erhvervet i forbindelse med opholdet. 
 

Om Erasmus+

Erasmus+ er EU’s uddannelsesprogram. Hvert år uddeler programmet støtte til mobilitets- og samarbejdsprojekter mellem institutioner og organisationer i Danmark og de europæiske lande.

Siden 1987 har flere end 130.000 danske elever, studerende, medarbejdere og undervisere rejst ud i Europa for at dygtiggøre sig med Erasmus+. I alt har ni millioner unge europæere benyttet sig af programmet, der går ud på at styrke læring på tværs af europæiske landegrænser.

”Erasmus+ er europæisk dannelse, når det er bedst. For i mødet med andre kulturer vokser man som menneske. Det er her, man dannes. Med Erasmus+ bygger vi broer og ikke barrierer. Og det er, måske mere end nogensinde, vigtigt i en tid, hvor mentale mure truer Europa. Derfor har vi brug for unge, der forstår Europa og har et internationalt udsyn, siger Søren Pind, Uddannelses- og forskningsminister.”

Læs mere om Erasmus+ >>

Aalborg Handelsskole  |  Strandvejen 25  |  9100 Aalborg  |  Telefon 9936 4600  |  EAN 5798 0005 54375  |  ah@ah.dk